Info o konci sezóny

Ahoj všem v klubech v Čechách i a Moravě,

všechny Vás zdravím ze závodění v Pardubicích. Právě se koná setkání členů komise BMX, kterého jsem se zúčastnila.

Oznámila jsem na ní, že se od příští závodní sezóny distancuji od všech administrativních a organizačních věcí, které jsem v této i minulých sezónách dělala. Odmítám všechen svůj volný čas věnovat přípravě startovních listin, zpracování výsledků, a tlumočení informací klubům, aby mi ve finále bylo řečeno, že jsou mi sdělovány interní věci, které vůbec vědět nemusím. Představa o jasném a transparentním fungování bikrosu v ČR se bohužel ani s novou komisí zatím nezačala nijak realizovat.

Naše snaha měla vést k tomu, aby kluby byly informováni o dění v komisi, o financování reprezentace, o zařazení jezdců do „centra mládeže při komisi BMX“ (která vznikla na začátku letošního roku) apod. Bohužel k ničemu takovému zatím nedochází, a komisi se nepovedlo ani nahradit informační kanál z minulých let či zabezpečit běžnou činnost (publikování a schvalování zvláštních ustanovení). Zavedení odvodů ze závodů bez určení toho, k čemu mají být peníze vlastně použity, už je jen další z kroků, kdy se nikdo neobtěžuje vysvětlit cíl a účel. Při poukázání na nedostatky se ovšem setkávám pouze s uraženými reakcemi (což zůstává stejné jako v minulosti).

Zároveň Pavel ukončuje vývoj programu pro zpracování výsledků a volný čas budeme věnovat práci pro klub. Komisi necháme tak tak její práci, a věříme, že bude nejen schopna zabezpečit běžnou závodní činnost, jasně a zřetelně informovat kluby o své práci a financování bikrosu (tentokrát bez výmluv, že si to ČSC nepřeje), a bude schopná připravit cestu talentovaným jezdcům, ať už vyrostou v jakémkoli klubu. Nechci nechat rozdělanou polovinu sezóny, takže letošní závody ještě zpracuji, ale v roce příštím už pokračovat nebudu. Z nejen výše uvedených důvodů jsem se rozhodla od příštího roku jezdit na závody pouze jako rodič a věnovat se klubovým záležitostem.

Děkuji Vám pomoc, pokud budete chtít i nadále něco zveřejnit, není problém, naše webové stránky jsou k dispozici.

Andrea Vesecká

1 komentář k článku Info o konci sezóny

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*