1.ČBL Klatovy

Úspěšný start ČBL v Klatovech

Historicky první závody České bikrosové ligy, jak je pro letošní a další roky pojmenována série lokálních závod, se odjel o prvním květnovém víkendu v Klatovech. Slunečno, teplo, bezvětří – počasí nemohlo vyjít lépe. Protože už jsem v Klatovech nějakej ten rok nebyl, z mého pohledu doznala dráha podstatných změn. V podstatě by se dalo říct, že z tratě, která byla dříve hloupá a nebezpečná, vznikla jezditelná dráha, i když některým překážkám schází tvar a tím kazí rytmus celé jízdy [Subjektivní názor autora]. Co je nadále nejezditelné, je tzv. Karlův pomník, kolem kterého je dráha namotána… snad se časem dočkáme nějaké jeho rozumné úpravy alespon na tréninkové účely. Nicméně obecně je škoda, že se v západních Čechách nenajde nikdo, kdo by tam vedl pravidelné tréninky a dokázal Klatovy resuscitovat.

Ale zpátky k vlastnímu závodu. Velké plus bylo, že se tentokrát nemusel žádný skok překopávat, naopak nedostatek pořadatelů, které se pak nuzně doplňují z řad rodičů, patří už ke klatovskému folkloru. Systém se jel loňským systémem bez chipů, na pět základních jízd a finále, vše bez problémů a rychle zvládnuto. Možná by jen  bylo dobré v klubech znovu vysvětlit méně vnímavým jedincům, jak se rozdělují v BMX jezdci do kategorií. Slušná účast skoro 150-ti jezdců znamenala dobré závodění (kategorie 11/12 jela na 1/4finále) a v mnoha případech byly k vidění hodně kvalitní jízdy, takže zatím co světová elita si rozdělovala body na světovém poháru v Papendalu, v Klatovech se rozdělovalo takto:

2016-04-02 KZR Pardubice
Výsledky

BCB

Skoro tři desítky jezdců z Benátek se zapsalo do závodu a Benátky tak zavlažují rozrůstající se startovní pole početnými zeleno-šedými dresy. Nejúspěšnější letos bude zřejme kategorie 13/14, kde polovinu velkého finále většinou tvoří benátečtí riders. Ale v dobrém světlě se ukazují i další jezdci, letos mladší ve svých kategoriích, což je ovšem příslib pro národní pohár. A tentokrát se skvěle hecli i závodní otcové v kategorii MTB, respekt a palec nahoru!

TOP5 BCB

MTB: 1. 606 SMOLA Jakub, 3. 34 SVÁTEK Zdeněk, 4. 19 HANUS Jaroslav, 5. 444 HERRMAN David

B7/8: 4. 96 FRÉMUND Štěpán

B11-12: 4. 257 ADÁMEK David

B13/14: 2. 117 MIKSA Jonáš3. 22 CIDLINSKÝ Jakub, 4. 90 VESECKÝ Lukáš

B15/16: 5. 56 HLADÍK Štěpán

M17+: 2. 44 ŠÁLEK Martin, 5. 48 HAVELA Daniel

Cruiser: 1. 294 PODOLSKÝ Pavel

 

Videa z finálové části závodu

Galerie

[envira-gallery id=“2266″]

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*