8. ČBL Benátky nad Jizerou

Další závod ČBL série v Benátkách nad Jizerou

Po propršeném mezinárodním Poháru v Řepích, a pro české jezdce volném víkendu, pokračovala Česká bikrosová liga osmým závodem, prvním po prázdninové pauze. Počasí sice nebylo úplně slunečný, jak to máme v Benátkách rádi, ale ideální bikrosovej „podmrak“ skoro 180 jezdců určite ocenilo. Početná kategorie příchozích a nejstarší kategorie M15+ na tři rampy, a počty na čtvrtfinále ve spojených ročnících, to znamenalo dobrou bikrosovou podívanou.

Kategorie M15+ mohla volit mezi pro-sekci a běžnou stopou druhé roviny. Na pro-sekci si troufli pouze oba jezdci juniorské kategorie, Lukáš Mentlík (Olympus) a Martin Šálek (BC Benátky), kteří v tomto pořadí vystoupili na stupně vítězů. Na ty je doprovodil Adam Moravec, který věkem patří ještě do B15.

Přípravný závod na M ČR v kategorii MTB vyhrál domácí Jan Hrubý před Davidem Spurným a Martinem Ptáčníkem.

Výsledky

Výsledky 8. ČBL Benátky nad Jizerou

Průběžné pořadí po 8. závodě ČBL 2018

BCB TOP

Benátky na domácí dráze prokázaly, že domácí dráhu znají (i když v určitých momentach to byla spíš nevýhoda a některé pády v semi a finálových jízdách by se daly označit spíš jako troufalost než smůla) a ve všech kategoriích stáli na finálové rampě dva nebo tři zástupci z domácího klubu. V mladších kategoriích dominují pražské Řepy, jejichž počet mezi jezdci do osmi let se nedá nijak srovnat.

V nejstarší kategorii zářil na prosekci letos domácí Martin Šálek, který šlapal na paty Lukášovi Mentlíkovi z juniorské reprezentace. Těžké to měli mezi dospělými mladší kluci z B15/16, ale bojovali. Ve skvělém světle se představil v rozjížďkách bezkonkurenční Jonáš Miksa v B13/14, kterého právě v semifinále potkal osud v podobě prokletí domácí dráhy, a pro jistotu s sebou vzal i postaršeného Jakuba Cidlinského. I přes zranění Lukáše Veseckého v tréninku mají ale Benátky v téhle kategorii kde brat, a tak stříbro vybojoval Jakub Vesecký. V B11/12 se do finále dostali oba domáci kluci kolínského SCMka, Honza Pořízek i David Adámek – dominoval ale jejich SCM kolega Lukáš Kadlec. V ještě mladší kategorii skvěle bojoval Vašek Suchý, a přineslo mu to druhé místo… ve finále s ním byli další tri domácí jezdci, Jeník Herrman, Martin Holzbach a mladší Honza Votoček. A v B7/8 stáli se na startu finále potkali Štěpán Fremund a po kratší odmlce Petr Kotvas – bohužel se potkávali i po většinu finálové jízdy a tak to stačilo na paté, resp. šesté místo. No a nevídaná věc, tři BCB jezdci se představili i ve finále 24″ kategorie cruiser, do níž letos nově opět naskočil Jakub Smola a poprvé v Benátkách Ondra Svoboda. Slušný představení všech domácích jezdců, potřeba je dát palec nahoru.

 M17+: 2. 44 Martin Šálek, 5. 48 Daniel Havela

B15/16: 1. 56 Štepán Hladík, 3. 54 Tomáš Vesecký

B13/14: 2. 30 Jakub Vesecký

B11/12: 3. 74 Jan Pořízek, 6. 257 David Adámek

B9/10: 2. 10 Václav Suchý, 4. 118. Jan Herrman, 5. 86 Martin Holzbach, 6. 170 Jan Votoček

B7/8: 5. 96 Štěpán Fremund, 6. 940 Petr Kotvas

 

Video

Fotogalerie

by BMX Bohnice

by Jana Zvolská, BMX Řepy

 

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*