ČP1 Třinec

Český pohár #1 - národní série odstartovala víkendem v Třinci

Předposlední dubnový víkend odstartovala v Třinci národní série. Změny v přejmenováním už se, zdá se, zažily, a tak letos máme Český pohár jakožto národní závody a českou a moravskou ligu coby sérii lokálních závodů.

Kromě téhle víceméně kosmetické změně se toho ale pod taktovkou komise BMX odehrálo více, a to především z hlediska administrace závodů. Po zmatcích v Pardubicích se do Třince Davidovi Průšovi podařilo zvládnout obsluhu čipového systému, v Třinci navíc s podporou jeho tvůrce a distributora. V sobotu se nepodařilo ovšem vyhnout problémům při registraci, takže se od začátku jelo se značným časovým zpožděním, o nutnosti opakovat první jízdy celé jedné kategorie – každopádně největší problémy snad máme již za sebou.

Největší problém v současné době je neexistence jakýchkoli průvodních pokynů, ve kterých by byl popsán, jakým systémem vlastně závodíme, kolik jezdců kdy postupuje a jaké je bodování. Po prvních závodech už většina tuší, že je to podstatně jinak, než to mělo být… nicméně by to bylo dobré vědět, jak jinak to je. Kromě problémů ale závodění na čipy přináší i spoustu výhod, jako rozpisy a výsledky v mobilní aplikaci, dostupné časy každého jezdce v každé jízdě a další.

Třinecká dráha doznala několika změn a oprav, svým profilem patří k jednodušším a zda má potřebné kvality na národní podnik, ať si odpoví každný sám… za mě spíš ano, ač pro rychlejší ridery je trošku problém se na ni vejít. Odpolední část (což díky úvodnímu zdržení byly skoro celé závody) už ale po organizační stránce běžela dobře, a díky takřka letnímu počasí zdržení až zas tak moc nevadilo. Tím spíše, že většina zůstávala do něděle na druhý podnik. Závody v Třinci ovládl Dominik Topinka, který vyhrál kategorii Elite/junior po oba dva dny.

Výsledky ČP1 Třinec 

2016-04-02 KZR Pardubice

 

BCB team

Benátky dorazily do Třince v početném zastoupení. Většině jezdců se podařilo postoupit ze základních jízd do finálových vyřazovacích bojů, což bylo příjemné překvapení. A to i v početně nejobsazenější kategorii B11/12, která čítala na šedesát jezdců a kde postupovalo pouhých 32 jezdců dál. I přesto, že většina pak sice uvízla v síti čtvrtfinálových jízd, braly Benátky několik cenných kovů – vítězství Jakuba Cidlinského (b11/12), druhá místa v B13/14 pro Jonáš Miksu a kategorii cruiser, čtvrtá místa pro Lukáš Veseckého (B13/14) nebo Šimona Svátka (B9) a další finálová umístění.

TOP8 umístění:

Cruiser: 2. 294 Pavel PODOLSKÝ

B9: 4. 33 Šimon SVÁTEK, 6. 170 Jan VOTOČEK

B10: 7. 10 Václav SUCHÝ

B11/12: 1. 22 Jakub CIDLINSKÝ

B13/14: 2. 117 Jonáš MIKSA, 4. 90 Lukáš VESECKÝ

B15/16: 8. 56 Štěpán HLADÍK

EM/JM: 7. .44 Martin ŠÁLEK

[envira-gallery id=“2211″]

 

 

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*