BCB nejlepší ve Veronské výhni (ME2016)

Vzhledem k tomu, že MS se hned tak u nás v rozumné dojezdové vzdálenosti v dohledné době nevyskytne, vrcholem sezony bylo ME v italské Veroně. Leckdo (včetně BCB riderů( si byl dráhu z jara vyzkoušet, což se ovšem trochu minulo účinkem, protože pořadatelé většinu odrazů před závodem přeshapovali a tak skoky, které se dřiv jezdily manuálem se musely skákat a podobně.

Ve Veroně se sešla také početná ekipa benáteckých jezdců, mezi cirka 70ti českými jich bylo devět. Kromě finalisty všech závodů Evropské ligy Jakuba Cidlinského (B10) ještě tři bráchové Vesečtí, Jonáš Miksa, Štěpán Hladík, Jakub Dvořák, Adam Maroši a Milan Rada. Nejvíce riderů z Řep, tradičně celý Olympus team, Pardubice, Jeseník, Tufír team a další. Cidlovic vlajka zavlála na největší cílové tribuně a je potřeba říci, že česká skupina dělala závodníkům výbornou kulisu. Z té už ale díky ne úplně domyšlenému programu ME na elitní kategorie mnoho nezůstalo, čtyřiceti stupňové vedro vyhnalo většinu z challenge kategorií, jež měli po závodech, k vodě na Gardu nebo moři.

Největším úspěchem, díky němuž mají benátky druhého vicemistra Evropy, je třetí místo Jakuba Cidlinského, který zajel výbornou stíhací jízdu po nevydařeném startu. Tribuna se otřásala v základech, když se Jakub dostal v závěru na podium. Naostřené odrazové hrany výborně sedli benáteckému letci Jonášovi Miksovi (B12), kterej jak raketa prolétl až do semifinále, což samo bylo nad očekávání, ale vzhledem k tomu, jakým způsobem celý den jezdil, mohl myslet i na finále. Ve starších kategoriích se bohužel zkažený start už neodpouští, což stálo Jonáše finále. A stejná příčina byla za těsným nepostoupením (5.místo) do semi i Jakuba Dvořáka (B14), který po jistých kvalifikačních jízdách a suverenním osmifinále takto skončil ve čtvrtku – i tak to je skvělý výsledek v jeho třetí bikrosové sezoně. Vzhledem k těmhle výsledkům jsou zřejmě letos Benátky nejúspěšnějším českým klubem na ME. 

Ze základních jízd se podařilo postoupit ještě Milanovi Radovi, který ,nebýt zdravotních problémů během celého června, mohl pomýšlet mnohem výše než je osmifinále. Ostatní pak lépe nebo hůře neprošli kvalifikačními jízdami. Smolně se zranil Tom Vesecký, který si pobyt ve Veroně protáhl o týden s vnitřním krvácením a transport do ČR ho teprve čeká.

Díky všem českým jezdcům za bojovný výkony a reprezentaci ČR, doprovodům za atmosféru na tribuně, realizačnímu týmu za péči o kluky v přestartovním prostoru (úmorná dřina v italské výhni) a Kubovi Cidliskému za třetí flek pro BCB!

[envira-gallery id=“959″]

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*