Liam Phillips ukončil závodní karieru

Nejúspěšnější anglický jezdec, trojnásobný olympijský reprezentant, mistr světa z roku 2013 a dvojnásobný vítěz světového poháru Liam Phillips #65 ukončil kariéru. Po únorovém zranění a půlroční rekonvalescenci se lékařům bohužel nepodařilo vrátit zápěstí a ruku do úplného pořádku, a Philipps je tak nucen v 28ti letech skončit s profesionálním bikrosem.

Za Spojené království nastoupil už v 19ti letech na první bikrosový olympijský závod v Beijing. V roce 2011 si po zranění odskočil na dráhu, aby se vrátil do BMX v ještě lepší formě, přičemž zlomenina klíční kosti pár týdnů před závodem a vycvaknutí ho připravilo o medaily na OH v Londýně. Následující sezony ovšem patřily Phillipsovi, když vyhrál a jasně obhájil titul ve světovém poháru v supercrossu. Na OH v Rio o finále připravil pád v jedné ze čtvrtfinálových jízd. Nicméně i tak je a bude Phillips hrdinou anglických fanoušků, když dokázal vyhrát čtyřikrát za sebou vrcholný závod v Manchesterské aréně.

Přejeme hodně štěstí v dalším působení!

Zdroj: British Cycling (https://www.britishcycling.org.uk/gbcyclingteam/article/20171122-gb-cyclingteam-news-Great-Britain-Cycling-Team-s-Liam-Phillips-announces-his-retirement-0)

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*