5. závod ČP a C1 kvalifikace, Praha Řepy

Po třech měsících sucha a tropických teplot přišel déšť přesně v den, kdy se konal jeden z vrcholů letošní sezony, úvodní závod kvalifikace na OH kategorie C1 v Praze na Řepích. Dráha byla nachystána dokonale a stejně tak areál včetně dvou tribun, stanem nad seřadištěm jezdců i startu a účastí několika světových jezdců v kategorii Elite Men i Elite Women, jimž vévodily jména jako David Graf nebo Elke Van Hoof. K dešti se přidalo i poměrně chladné počasí, a na rozdíl od jara, kdy počasí závodům přálo, se zdá, že podzim bude podstatně náročnější.

Naštěstí řepská dráha má léty prověřený kvalitní povrch, který leccos ustojí a tak závody nebyly v ohrožení a jezditelná byla celá dráha včetně prosekce pro elitní kategorie. Měkčí povrch na rovinkách a mokré asfaltové zatáčky dělaly problémy spíš mladším kategoriím, vápenec létající od kol pak všem, kdo nejeli na prvním místě. V základních jízdách se představilo 233 jezdců, v nejpočetnější kategorii B11/12 pak téměř 40 závodníků. Kategorie challenge tak doplnily vrcholný závod kategorií elite a junior jedoucí o národní body do kvalifikace na OH, kterým, jak se zdálo, počasí nijak zásadně nevadilo. Škoda je, že v Elite Men nastoupil jen základ české reprezentace Dominik Topinka a Matěj Bohuslávek, ostatní naši „elitní“ rideři zdá se už rezignovali, těžko hádat na co. Především Dom Topinka držel skvěle krok i s hvězdou závodu, v současné době jedním z nejlepších světových jezdců, Davidem Grafem, který celý sobotní závod vyhrál. Topna po ne úplně povedeném finále vůbec ne špatné 5. místo, ale bylo určitě na víc. Matěj Bohuslávek pak těsně za branou velkého finále uzavíral první desítku.

Počasí se tak podepsalo především na počtu diváků, jejichž počet se na tribunách měnil podle síly místy poměrně prudkého deště.

Výsledky

Sobota

5. závod Českého poháru – Řepy

BCB

Kromě benáteckých jezdců SCM Kolín, pravidelných účastníků finále ČP, od kterých se finále tak nějak očekává, i když už semifinálové jízdy ve starších spojených kategoriích bývá docela loterie, na Řepích se ukázali dobrém světle i někteří další, na kterých bylo vidět, že přes prázdniny neodložili závodní kolo do garáže – slušné výsledky v jízdách i patým mistem ve finále překvapil Jeník Herrmann, v B9 občas vyčaroval slušné umístění i Vašek Kubr. Malinko víc se čeka v sedmičkách, kde ještě chybí trosku rychlosti od startu. Rychlost ukázal v B16 i Tomáš Vesecký, kterému už jen chybí proměnit ji v solidní výsledek.

Sobota/Top8

Cruiser: 2. 606 Jakub SMOLA

B6: 5. 212 Čeněk VALEŠ

B9: 3. 170 Jan VOTOČEK, 4. 33 Šimon SVÁTEK

B10: 5. 117 Jan HERRMAN, 7. 10 Václav SUCHÝ

B11/12: 2. 22 Jakub CIDLINSKÝ,

B13/14: 3. 117 Jonáš MIKSA, 6. 90 Lukáš VESECKÝ, 7. 30 Jakub VESECKÝ

B15/16: 7. Štěpán HLADÍK

Junior Men: 4. 44 Martin ŠÁLEK

Video

Fotogalerie

Vychutnejte si tradičně svělou galerii „King of Mud“ (by BMX Bohnice)

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*