6. závod ČP a C1 kvalifikace, Praha-Řepy

Předpověď na neděli nebylo o mnoho příznivější než bylo sobotní počasí a pršelo i v průběhu noci. Rano už ale i přes zataženou oblohu nepršelo a dráha přiděl vody ustála překvapivě dobře. I díky péči pořadatelů trávících vymetáním vody většinu času. Během dne už se naštěstí nerozpršelo a dráha rychle vysychala. Jezdců bylo v neděli o pár kousků méně než v sobotu, nestartoval Martin Šálek, kterej slušně míchal pořadím v jízdách juniorů, nebo Adam Moravec, světová pětka a sobotní vítěz kategorie 15/16. O body do OH žebříčku ovšem byla stejná řež jako předchozí den, do finále se dostali oba naši domácí zástupce, Dom Topinka i Matěj Bohuslávek. Finále už sledovaly hodně zaplněnén tribuny, v něm si ovšem vybrali naši kluci smolnej moment, kdy Topna vyšlápnul a oba se zbrzdili hned po startu. Další vítězství z Řep a nejvíc bodů si odvezl pro Švýcarsko David Graf.

I přes nehezký počasí se C1 i pohárové závody odjely v dobrý pohodě bez jakýchkoli organizačních problémů, zklamání snad jen z (ne)účasti českých elite riderů.

Výsledky

6. závod Českého poháru – Řepy

Český pohár po 6ti závodech – průběžné výsledky

BCB

Neděle v mladších kategoriích vypadala pro Benátky hodně podobně jako sobota, kdy někteří si o místo dvě polepšili a někomu to úplně nevyšlo. Kuba Cidla vybojoval vítězství, když se tentokrát dostal i přes výborně jezdícího Lukiho Kadlece. V sedmách tentokrát do finále proklouznul Ríša Svoboda, naopak postup ze soboty nezopakoval Jeník Herrman.

Kopu smůly si v semi a finále vybrali benátečtí SCM rideři.  Nejenže se všíchni v rámci kategorie (opět) sešli uz v semi, ale množství pádů je tentokrát připravilo o stupně vítězů. Ale je potřeba říct, že nebyli sami.

Sobota/Top8

Cruiser 29-: 1. 606 Jakub SMOLA

B6: 4. 212 Čeněk VALEŠ

B7: 7. 212 Richard SVOBODA

B9: 4. 33 Šimon SVÁTEK, 5. 170 Jan VOTOČEK

B10: 6. 10 Václav SUCHÝ

B11/12: 1. 22 Jakub CIDLINSKÝ, 8. 257 David ADÁMEK

B13/14: 5. 117 Jonáš MIKSA, 7. 30 Jakub VESECKÝ

Video

Fotogalerie


galerie BMX Bohnice

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*