ČP2 Třinec

Národní pohár #2

S menším zpožděním (videa byla publikována již dříve, odběratelé YT kanálu vědí) je tady popis druhého závodu v Třinci už proběhl v lepším tempu. Po sobotním závodě už měla většina jezdců na svém kole správně zaregistrované čipy s startovní listiny spolu s rozlosováním byly zveřejněny v řádu několika minut, podařilo se vyhnout u nutnosti cokoli opakovat, takže závod končil o poznání dříve. Příjemné počasí, výborné občerstvení a slušný počet jezdců od nejmladších po nejstarší kategorie. Trošku překvapením byla neúčast favoritů v některých kategoriích, už vzhledem k tomu, že se jedná o jedne ze čtyř národních podniků a ztrátu dvou závodů není možné smazat. Dál přetrvávají domácí problémy s účastí v elitních kategoriích, kde na mezinárodní scéně jsme v posledním roce zaznamenali posun vpřed, na domácím poháru závod zachraňovali junioři a challenge jezdci. I přes zranění některých klíčových riderů se určitě čekala větší účast. Jasnou jedničkou je letos Dominik Topinka, který vyhrál bez větších problémů oba závodní dny.

Pozn.: k systému závodu citelně chybí popis postupů a bodování, snad se do závodů v Benátkách povede nějaké informace zveřejnit, protože takhle závodíme v podstatě naslepo.

2016-04-02 KZR Pardubice

2. zavod Ceskeho poharu Trinec

 

 

BCB team

V neděli se dařilo benáteckým riderům ještě o něce lépe než v sobotu. V mnoha finálových jízdách startovalo několik jezdců v BCB dresech, úspěšnost v semifinálových jízdách byla takřka stoprocentní. Ve vlastních finálových jízdách jsme nakonec posbírali víc chyb a smolných okamžiků, než bylo potřeba.

To se netýkalo nejmladších kategorií, kde se poslední sezonu nedařilo zaznamenat výraznější úspěch. V kategorii B7 se podařilo Richardovi Svobodovi proměnit jeden ze svých prvních startů v třetí místo, takže snad budem mít na co navazovat. V B9 pak už máme silnou dvojici Svátek-Votoček, kdy se oba dostali do finále a oba jeli na jeho špici – nakonec z toho bylo druhé a čtvrté místo. Congrats. V desítkách si pro pravidelná finále dojel Václav Suchý.

V 11/12, kde startovalo opět více než pět desítek, mají Benátky i přes vyrovnanou špičku velkého favorita, Jakuba Cidlinského (vítězství oba dva dny), a navíc tentokrát pro nemoc nestartoval Jan Pořízek, který také umí promluvit do vítězných stupňů.

Ve 13/14 už je to v mnoha jízdách a postupech první místo, který je hlášeno pro Benátky, ať už to je Jonáš Miksa nebo Lukáš Vesecký, k dobrým výkonům se po zranění z tréninku a nepodařené sobotě přidal i Jakub Vesecký. Ve finále stáli všichni tři vedle sebe na vnitřních drahách a dopadlo to nejhorším možným způsobem – těžký pád, krátké bezvědomí a transport do nemocnice. Situaci zachraňoval Jakub čtvrtým místem. Další tři benátečtí jezdci stáli i na startu finále B15/16. Dobrý start se opět povedl Štěpánovi Hladíkovi, ale z venkovní pozice se nevešel na poslední skok první roviny a bylo po šancích na stupně vítězů, chlapi se tak srovnali za sebou od šestého místa.

Od obnovení benáteckého BMX máme vícero zástupců i v nejprestižnější kategorii Elite a Junior Men. Mladší junior Martin Šálek se začíná na prosekcích zabydlovat a bral 5. místo, před Danem Havelou, který do závodů naskočil přes současné školní povinnosti.

Finálová umístění

B7: 3. 229 Richard SVOBODA

B9: 2. 33 Šimon SVÁTEK, 4. 170 Jan VOTOČEK

B10: 6. 10 Václav SUCHÝ 

B11/12: 1. 22 Jakub CIDLINSKÝ

B13/14: 4. 30 Jakub VESECKÝ, 7. 90 Lukáš VESECKÝ, 8. 117 Jonáš MIKSA

B15/16: 6. 54 Tomáš VESECKÝ, 7. 89 Jan BURDA, 8. 56 Štěpán HLADÍK

JM/EM: 5. 44 Martin ŠÁLEK, 6. 48 Daniel HAVELA

[envira-gallery id=“2232″]

 

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*