Mistrovství ČR 2018, Praha-Bohnice

Vrchol sezony v top formě

Při pohledu na staveniště v Bohnicích v dubnu málokdo věřil, že se na tomhle místě stihne odjet cokoli natož pak mistrovství ČR. Nicméně pořadatelé odvedli velkej kus práce a i když interiér není ještě zdaleko dokončen, investice a práce v bohnickém areálu posunuly tohle závodiště o řádný kus dopředu… vskutku ojedinělej startovací pahorek, systém umělého osvětlení a budoucí zázemí dělají z Bohnic technicky nejpokročilejší dráhu v ČR.

Jak jdou dopředu bikrosová sportoviště, a především jak přibývají nové perspektivní kluby (Krupka, Zábřeh, Chomutov a další), tak roste i jezdecká základna a počty jezdců na závodech. Skvělých 326 zapsaných jezdců na MČR tenhle trend jen potvrzuje. I když se mistrovský závod jede po jednotlivých ročnících, byly kategorie, ve kterých se jely i čtvrtfinálé jízdy, což už je víc než dobré závodění.

Další letošní novinka, zpracování výsledků závodů pomocí chipů, si už taky stačilo během jara hezky sednout a komise ho slušně ovládla, no a ve spolupráci s bezchybně fungujícím pořadatelským obsazením byl průběh závodu maximálně plynulý. Protože se špička každé kategorie postupně vyrovnává a bylo až na výjimky několik adeptů na vítěze, bylo už od základních jízd co sledovat. Z principu méně početná kategorie juniorů jedoucí na součet se postarala hned první jízdou o slušnou zápletku, když spolu padli oba favorité, a nemilosrdná postupová KO matematika 8-16-32 znamenala slušnou motivaci do každé další jízdy i v početnějších kategoriích. V elitní kategorii obhájil pozici české jedničky Dominik Topinka, kterému kryl záda na třetím místě Matěj Bohuslávek. Na záda Topnovi dejchal stále v dobré formě jedoucí dnes už spíš trenér Honza Švub.

Celkem netradiční a na mladší ridery zaměrenej zábavní program v kempu pořešenej minirampou a top freestyle show Michaela Berana – dobrá volba. Doplněno barmanskou show – kde bylo vidět, že barman není úplně zvyklej na neplnoleté publikum 🙂 A jedna perlička – státní hymna zpívaná jedním z členů bohnického oddílu – TOP.

Výsledky

2016-04-02 KZR Pardubice Výsledky M ČR jednotlivců

2016-04-02 KZR Pardubice50 nejrychlejší jezdců

BCB výsledky – TOP8

BC Benátky během sedmi let své novodobé existence prošly proměnou z rodinného týmu v jeden z nejpočetnějších a nejsilnějších klubů v ČR, což jejich jezdci dokázali potvrdit i na letošním mistrovství, dva mistrovské tituly (pravda, v cruiserech 😉 ), dva vícemistři a dva bronzy je rozhodně úspěch. K tomu kolikrát násobné zastoupení ve finále hned několika kategorií – obecně kategorie devítilitých, dvanáctiletých a čtrnáctiletých jezdců patří mezi výstavní benátecké ročníky. Skvěle se mezi juniory, a to tak, že čím dál líp, prosazuje posila Benátek z Kolína, Martin Šálek. Trošku více očekávání ve finálovou účast bylo vkládáno do nejmladších ročníků, ale i tam se začíná tahle benátecká mezera vyplňovat s tím, jak se starší a zkušenější jezdci zapojují do tréninkové připravy nováčků. Osobně musím vyjádřit i spokojenost se závodním nasazením riderů v předjuniorských kategoriích, jež brzo čeká nároční podzim a jaro v pokusu přetavit svoji rychlost do juniorské úrovně ježdění. Závěrem, pro Benátky skončilo letošní mistrovství skvělými úspěchy a po letech ojedinělých zisků se jezdcům BCB povedlo prosadit se ve větším počtu.

Cr Top 17/29: 1. 48 Daniel HAVELA

Cr Master 30/39: 1. 294 Pavel PODOLSKÝ

Boys 9: 3. 33 Šimon SVÁTEK, 5. 170 Jan VOTOČEK, 7. 245 Petr VYŠOHLÍD

Boys 11: 6. 257 David ADÁMEK, 7. 23 Matyáš PINKAS

Boys 12: 2. 22 Jakub CIDLINSKÝ, 3. 74 Jan POŘÍZEK

Boys 14: 2. 90 Lukáš VESECKÝ, 4. 117 Jonáš MIKSA

Boys 15: 6. 89 Jan BURDA

Boys 16: 6. 56 Štěpán HLADÍK, 7. 54 Tomáš VESECKÝ

Junior Men: 4. 44 Martin ŠÁLEK

Videa

Fotogalerie

Andrea Vesecká – BC Benátky

BMX Bohnice – FB

Jana Zvolská – FB

 

 

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*