Ligový víkend v Benátkách

3. a 4. závod České bikrosové ligy v Benátkách nad Jizerou

Po zimní přestávce se během dubna naplno rozeběhla bikrosová sezóna, které ovšem letošní počasí zatím moc nepřeje. Nejinak to bylo i při druhém závodním víkendu ČBL v Benátkách nad Jizerou, což, kvůli probíhající výstavbě velké rampy a úpravám, byly letos jediné závody na této dráze. V dalších letech to ovšem bude větší.

Díky tomu, že liga nekolidovala s žádnými závody na Moravě, přijelo do Benátek i přes špatnou předpověd přes dvě stovky jezdců, což je hodně slušné číslo. Po počátečních technických problémech a úvodním zdržení už ale nebyl velký počet jezdců znát a základní jizdy byly odjety v rychlém tempu. Ani tak se ovšem nepodařilo vyhnout chvilemi poměrně intenzivnímu dešti, nachystaná dráha to ovšem téměř nepocítila a naopak starší kategorie (Men 17+ a především boys 16) začali v závodě v podstatě bez přípravy posílat pro-sekci, na kterou byla vypsána k obvyklým price money ještě speciální prémie pro vítěze.

Sobotní se počasí umoudřilo a finálová část závodu se jela za sucha a slunka, a (nejen ) ve starších kategoriích bylo na co koukat. Vítězství Adama Moravce a čistě zajetá celá pro-sekci, nebo v M17, kde naopak zaváhání Vojty Kašpara otevřelo cestu k plnému obsazení stupňů vítězu domácím riderů. Deštivá noc (a sobotní koncert 🙂 ) sebrala mnohým sily, takže na neděli se přihlásilo už závodníků méně (přes 160, i tak slušný počet). Se základními jizdami se kvůli chladu a větru poměrně spěchalo, a tak závod netrval déle než čtyři hodiny, dvě hodiny po poledni se již předávaly ceny na stupních vítězů.

Každopádně ve výsledku velká spokojenost za jezdce i pořadatele, i přes lehkou nepřízeň počasí vše fungovalo a na dráze byly k vidění věci hodné spíše národního než lokálního závodu.

Video

Sobota

Finálová videa ze sobotního závodu:

Neděle

Finálová videa z nedělního závodu:

Výsledky

Fotogalerie

Fotogalerie BMX Bohnice – sobota

Fotogalerie BMX Bohnice – nedělě

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*