How To: Zimní starty v Tibě

Postup, jak trénovat starty během zimní přípravy 2019/2020.

Jako člen BCB máte možnost během zimy využívat tréninkovou startovní rampu v kryté hale v Josefově Dole u Mladé Boleslavi, v areálu bývalých závodů Tiba. Protože areál je hlídaný, hala zamčená a rampa vypnutá, je potřeba vědět, jak na to. Výhodou je, že trénovat můžete prakticky kdykoliv.

  1. Zapsat se do kalendáře startů – protože rampa je pro 2 jezdce, ideální počet současně trénujících borců je max. 6. Zapište se proto do kalendáře, abyste věděli, že v hale někdo bude, a zároveň, že vás tam nebude deset. (Pokud nemáte právo vytvářet událost z minulých let, pošlete mi Váš email ke google účtu.)
  2. Pokud není někdo zapsán před vámi, hala bude pravděpodobně zamčená. V tom případě je potřeba si na vrátnici areálu vyzvednout klíče od haly č. 18, a zapsat do papíru vypůjčení klíčů. Klíče jsou jedny, pokud trénuje někdo před vámi/s vámi, bude hala otevřená. Zaparkovat se dá přímo v hale vedle startovací rampy.
  1. Zprovoznění rampy: za vraty vlevo zapojte do zásuvky zářivku, ze dveří naproti zářivce natáhněte bílý elektrický kabel a připojte k zástrčce u zářivky. Rozsvítí se zadní část haly a rampa. U rampy zapněte kompresor červeným tlačítkem a počkejte, až se nafouká. Vyzkoušejte funkci rampy.
  1. Po tréninku vše v opačném pořadí uložte (vypněte kompresor, odpojte, smotejte a na dveře zavěste hlavní přívodní kabel, vytáhněte zářivku, zamkněte) a v případě, že jste poslední, vraťte klíč na vrátnici, zapište čas vrácení a podepište.

Tyhle čtyři jednoduché kroky vám zajistí možnosti treninku v kteroukoli dobu. Ideální je trénovat ve 3-4 jezdcích, nejlepší dosažené časy si mužete zapisovat na tabuli. Teď víte všechno, takže hurá na zimní starty!

P.S.: V případě problémů s rampu (nepada plynule, zasekává se před dopadem, chodí bez brzdy, nefunguje časomíra) mi volejte.

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*