How To: Kontrola a prodloužení MyLaps chipu

Jak prodloužit platnost chipu (transponderu) a zkontrolovat stav chipu před sezonou

Nejprve pro nováčky. Při čtění Prováděcích pokynů jste zaznamenali, že potřebujete k závodění zakoupit cosi jako MyLaps chip, což zařídíte mailem, stejně jako zbytek republiky, u Andrey (andrea.vesecka@centrum.cz). Ideální je mít předtím už zaregistrované startovní číslo (). Tím máte hotovo, nicméně v dalších letech přichází na řadu prodloužení, o kterým je tenhle postup.

Obdobný postup naleznete na stránkách komise bmx: návod na prodloužení chipu.

K prodloužení budete potřebovat aplikaci MyLaps Connect for ProChip Flex, takže pokud nemáte, nainstalujte si ze stránky MyLaps Download. Je k dispozici pro Windows i Mac a v instalace by měla proběhnout hladce. U mě se vyskytla chyba s „C++ redistributable“ knihovnou, ale aplikace běží i bez ní 🙂

Kontrola stavu stávajícího chipu

  1. Připojte Váš transponder (jiný název pro chip) k počítači. Normálně ho vplate do běžnýho USB portu, skvěle.
  2. Spusťte aplikaci MyLaps Connect, zvolte „Continue“ na kartě pro jednotlivce („Individuals“), čímž se dostanete k informacím o stavu Vašeho chipu a členství. Baterie by měla být 100%, v opačném případě se spojte s Andreou, transponder bude potřeba vyměnit. Členství byste měli mít předplaceno mininálně na následující sezonu, pokud máte kratší (nebo vám vypršelo jak mě), je potřeba přikoupit. Nemusíte se bát, že o nějaké dny přijdete, prodloužení se přidá k současné době platnosti. Pokud je baterie i členství ok, jste ready na sezonu a dále už číst nemusíte, v opačném případě….

Prodloužení členství v MyLaps

  1. Přihlašte se na stránky mylaps > LOGIN > Athlete/Racer. Pokud nemáte účet, zaregistrujte se a poté přihlašte. (Pozornějším jistě neušla volba „Buy subscription renewal“ v aplikaci MyLaps Connect, která vás také přesměruje na tuto stránku.)
  2. Ve Vašem účtu v sekci My products byste měli vidět Váš zaregistrovaný transpondér, popřípadě více transponderů, pokud jich spravujete více. Pokud ho tam nemáte (jako já), je potřeba ho přidat tlačítkem „+ Register transponder“ a vložením jeho čísla, které je na něm napsané 
  1. Po otevření informací k vybranému transponderu tlačítkem „Manage product“ se dostanete k možnosti prodloužení členství. Níže na stránce v sekci „Buy subscription“ poté, co jako stát nastavíte Českou republiku, se vám zobrazí možnost zakoupení prodloužení o rok, dva nebo pět.
  2. Kliknete na požadovanou volbu a pomocí některé z platebních metod zaplatíte požadavou částku (v mém případě 24EUR na rok). Stránka vám oznámí úspěšné prodloužení členství, ale to není ještě všechno.
  3. Znova připojte chip k počítači (pokud ho tam stále nemáte), otevřete znovu aplikaci MyLaps Connect, zobrazte si transponder a nově přidané členství na chipu aktualizujte. Voila, nyni byste měli být úspěšně prodlouženi.

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*