6.ČP Benátky nad Jizerou

Další pokračování Českého poháru, už šestý závod, následoval hned v neděli. Dráha zůstala i přes noční déšť tvrdá, v depu se vyměnilo pár jezdců, ale i tak na dvě stovky zaregistrovaných, kategorie se nám rozrostly o starší kategorii příchozích.

Základních pět jízd se jelo v ještě větším tempu než v sobotu a hrozba dalšího deště zkrátila i přestávku mezi základní a finálovou částí závodu. Finálová část nedělního závodu přinesla spoustu zajímavých a dramatických momentů, a také množství pádů především v soubojích o bednu. Na zavahání po startu doplatilo spoustu favoritů včetně jediného adepta na prosekci Matěje Chalupného. Nakonec všichni z betonu vstali, i když třeba Ondra Karkoška (MTB) se zlomenou klíční kostí. Vítězství a finanční prémii v kategorii 15+ bral nakonec Adam Čvančara.

Vyhlašování výsledků ve dvě hodiny, při pěti základních jízdách a dvou stovkách jezdců, není z hlediska pořadatele špatnej počin. Každopádně plán na uspořádání menších závodů nevyšel, což je dobře, jiný než velký závody už v Benátkách nečekáme 🙂

 

Výsledky

2016-04-02 KZR Pardubice Výsledky závodu
2016-04-02 KZR Pardubice Průběžné výsledky po 5. závodě

 

Finálové jízdy

 

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*