4.ČBL Nižbor

Nižbor znovu ožívá

[Intro foto: bmxbohnice]

V letošním roce se začalo v Nižboru zase pravidelně trénovat a nižborská dráha tak zažívá renezanci. Bylo na ní vidět, že se tam průběžně jezdí a těch pár chlapů, kteří za ní stojí, odvedlo dobrou práci. Horké počasí, okolí Berounky a slušnej počet 160ti závodníků předznamenalo dobrej závodní ligovej víkend.

Nízkej start umožňující souboje ihned za rampou, pomalejší profil dráhy a poměrně jednoduché první dvě rovinky malinko mazaly malinko rozdíly mezi jezdci a tak jsme videli spoustu zajímavejch soubojů i ve starších kategoriích. V rámci tréninkové připravy na MS v Baku si přijela zazávodit i česká jedička Dominik Topinka, kterej sice v závodě neměl vážnější konkurenci, ale myslím, že pro patnáctiletý kluky bylo zajímavý se s ním pověřit. Vlastně bych rád, kdyby česká elita zařazovala do svejch tréninkovejch plánu lokální závody častějc, bylo by to určitě dobrý nejen pro ně.

Ligové závody se zatím drží loňského formátu 5KSK+KO, což při teplotách kolem třiceti stupňů byla pro všechnyk poměrně slušná nálož. Nicméně vše se bez problémů odjelo, pádů a nutných ošetření bylo minimum a tak se ve čtyři mohlo začít s vyhlášením vítězů. 

Výsledky

2016-04-02 KZR Pardubice
4. ČBL

BCB TOP8

V sobotu z Benátek nedorazilo tolik jezdců, jak bývá obvyklé, a především v mladších kategoriích bylo BCB dresů celkem pomálu. Pro benátecký tým celkem netradičně to potom zachraňovali starší rideři, když letos už máme slušné obsazení i v chlapech (M15+), když druhý místo po kvalitní jízdě ve finále bral (letos nově benátecký) junior Martin Šálek, pětku pak Dan Havela a sekundovat se jim snaží i kluci z B15/16 Štěpán Hladík a Tomáš Vesecký.

MTB: 1. 606 SMOLA Jakub, 4. 19 HANUS Jaroslav, 5. 444 HERRMAN David

B6: 7. 96 FRÉMUND Štěpán 

B9/10: 7. 33 SVÁTEK Šimon

B11/12: 3. 74 POŘÍZEK Jan,

B13/14: 3. 90 VESECKÝ Lukáš, 5. 30 VESECKÝ Jakub

B15/16: 2. 56 HLADÍK Štěpán, 3. 54 VESECKÝ Tomáš

M17+: 2. 44 ŠÁLEK Martin S, 5. 48 HAVELA Daniel 

Video

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*