Mistrovství ČR družstev a týmů 2018, Praha-Bohnice

A protože by byla škoda nenapsat pár vět taky mistroství ČR družstev a týmů, které se tradičně jeden následující den na stejné dráze, přidáme i report k tomuto dni. Družstva jsou vždycky ještě malinko vypjatější než závody jednotlivců a letos k tomu přispěl i rekordní počet nahlášených družstev (63!). Letos snad ani neexistoval vyložený favorit, a zvítězit mohlo v podstatě jakékoliv A družstvo většiny klubů/týmů. Úkolem dalších družstev je především brát body soupeřům a pomoci tak svým top družstvům k úspěchu, takže se na konečném výsledku podílejí všichni jezdci klubu. 

I když neexistoval vyložený favorit, dalo se odvodit, kdo bude mít šanci míchat pořadím na prvních místech – vítěz posledních let Řepy, tradičně silný Olympus, spoustu vítězných základních jízd si zapsali také Pardubice, Brno a Benátky. Ty nezačaly dobře a hned v úvodu si zapsali pád favorizovaného Jakuba Cidlinského, ale chyb se nevyvarovaly ani další týmy. To se povedlo jen hlavním favoritým na titul, týmům Řep a Olympusu, takže po základní části bylo jasné, že o titulu se bude rozhodovat mezi nimi. A že další napínavé boje se svedou o bronzovou příčku. Nakonec se vše rozhodovalo ve finále Elite Men, které Dominik Topinka zvládl a udržel pro Řepy další domácí titul.

Výsledky

Výsledky MČR družstev a týmů 2018

TOP10

1. BIKROSCLUB ŘEPY 1 176
2. BMX & 4X TEAM OLYMPUS „A“ 172
3. SC BMX BENÁTKY N/J. A 152
4. TJ BMX PARDUBICE A 146
5. FAVORIT BRNO 1 145
6. BIKROSCLUB ŘEPY 3 133
7. BIKROSCLUB ŘEPY 2 131
8. BMX & 4X TEAM OLYMPUS „B“ 130
9. TUFÍR TEAM – GREEN 128
10. BIKE TEAM UNIČOV 1 121
10. SC BMX BENÁTKY N/J. B 121

BCB

Benátky postavili letos zas o tým více, dohoromady osm týmů (pravda, poslední nebyl úplný kvůli nemoci úplný). A jak týmy poskládat, aby bylo dosaženo co nejlepšího výsledky, motá před MČR hlavu nejednomu předsedovi a trenérovi. Skvělý pak jsou výkony jezdců, kteří pro tým jsou schopni odevzdat ještě víc než když závodí o svůj titul, a tak závody týmů bejvaj dramatický už od prvních rozjížděk. Benátkům to od začátku ne úplně vycházelo a pád hned v úvodu pro tým A a pár chyb hlavně starších jezdců v týmu B (třeba předseda ve finále) znamenalo, že pokud chtěj Benátky přemejšlet o medaily, nesmí už udělat chybu. Naštěstí pro ně se chyb nevyvarovaly ani další top týmy (a sehrali v tom roli i kluci z benáteckého C a D týmu, kteří tak podpořili návrat A týmu BCB na stupně vítězů) a tak se Benátky ve finálové části závodu posunuly na bronz.

Video

Fotogalerie

MČR družstev – Kamila, BMX Bohnice

MČR družstev – Andrea, BCB

MČR družstev – Jana, Řepy

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*