Závod ke 110. výročí Slovanu Bohnice

Na neděli bohužel předpověď počasí nelhala, a díky dešti na většině území Čech startovní listina oproti prosluněné sobotě značně prořídla. Dodatečně musím přiznat, že odjet trénovat na Moravu byl dobrej tah.

Nicméně dopolednímu bloku, ač jinde v Praze vydatně pršelo od rána, Čimický háj popřál alespoň slušnej začátek. Toho za Benátky využili v kategorii B6 Jenda Očenášek a B8 Čenda Valeš, kteří si oba z bohnického víkendu odvezli double. Jejich vyhlášení už doprovázel solidní slejvák.

Osud odpoledního bloku byl hodně na vážkách, ale protože povrch dobře připravené bohnické dráhy snášel permanentní zálivku nadmíru dobře, odstartoval se závod jen s mírnými upravami v podobě zrušení prosekce. I když voda padala celé odpoledne, bohnická dráha zástávala tvrdá a poměrně rychlá. V kategorii B12 zvítězila po oba dny švýcar Max Kullmann, i když v neděli na něj tlačil az do cíle řepský Marek Říha. Ve 13/14 měl jednodušší úlohu Lukáš Kadlec, kdy neděli vzdalo víc jeho soupeřů. Po sobotním vycvaknutí ve finále se v kategorii do 16ti let spravil chuť domácí Matyáš Mentlík a nejrychlejší kategorii opět celkem s přehledem Dominik Topinka. 

Výsledky

Výsledky dopoledního bloku

Výsledky odpoledního bloku

Finálová videa odpoledního bloku

Pozn.red.: když uvidíte na závodech natačející kameru, snažte se nestát mezi dráhou a objektivem, protože je velká šance, že kamera natačí závody ;)))

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*