Český pohár 6, Praha-Řepy

a C1 olympijská kvalifikace

Po horké sobotě, na teploty i na výsledky, a cenném skalpu zvučný jmen včetně mistra světa Andrého pro Dominika Topinku, začala něděle o poznání chladněji. Lehce šly dolu ranní teploty, počet jezdců, atmosféra i průběžné pořadí EM v kvalifikačních jízdách.

Každopádně, počet jezdců nebyl malý, ale u takhle obsazeného závodu bych čekal větší účast v challenge kategoriích, jet v jednom závodě s mistrem světa, to se mladýmu borcovi nepřihodí každej den. Ve srovnání s předchozím závodem v Pardubicích tak na Řepích malinko chyběla atmosféra velkého závodu. A ve světle komentářů mezinárodní elity např. na pokročilej věk konstrukce řepské rampy a obtížnost dráhy je pak potřeba konstatovat, že nám zde fakticky chybí opravdu velká dráha pro trénink JM/EM. Sice není moc domácích riderů, co takovou dráhu na denní bázi zvladnou, ale halt ani těch málo nemá prostě kde. Minimálně alespoň co se týče rampy, proslýchá se něco o nové fancy boudičce na řepském starťáku, tak uvidíme.

EM/JM

Po skvělé sobotě v neděli Dominik Topinka dvakrát v kvalifikačních jízdách zaváhal, o když zaváháte dvakrát ze tří jízd, tak je to špatně. Nepostup do finále vítěze předchozího dne je každopádně neúspěch.

S nevyrovnaností se netrápí junior Adam Hladík, který vyhrál oba dva dny, i když JM nebyla tak nabytá kategorie, zdatně mu sekundoval David Pagáč, který je navíc mladší v kategorii. Po zranění v tréninku chyběl Lukáš Mentlík. Rychlých juniorů by se dalo jmenovat víc, ale na závodech nebyli (?). Juniorky ovládla Míša Hájková, která předchozí víkend ve Francii smazala v osmifinále například Danny George, takže řepský závod pro ni byl spíš tréninkem s mezinárodní konkurencí.

Challenge

V mladšich kategoriích se dařilo favoritům, takže nepřekvapí double Viktora Chudoby (B12), Tobiase Bleiera (B10), Matěje Pavky (B9), Daren Dvořáka (B8), či Daniela Frydricha (B7).

Zajímavější to je pak ve starších kategoriích, kde se ve 13/14 musel Lukáš Kadlec (Nižbor) tentokrát sklonit před ve své staré formě jedoucím Michalem Hrazdírou (Olympus). V 15/16 pak dominoval domácí Ota Bartůněk, druhej po sérii zranění pak Matěj Fabisz, třetí Lukáš Kunčar. Další pořadí pak je v týhle kategorii vždycky trochu loterie.

Výsledky

Videa z finálových jízd challenge

Buďte první, kdo článek okomentuje

Vložte komentář

Your email address will not be published.


*